TT – Berg en Dal

Naam tocht:

Berg en Dal

Afstand Totaal:

110 + 16 km

Afstand tot rust:

56,1 km

Korte Omschrijving tocht:

De rit naar Berg en Dal is een andere rit dan we normaal gewend zijn. We rijden in eerste instantie naar Groesbeek waar de pauzeplaats is. Na de pauze kan iedereen zelf de keuze maken of zijn het klimrondje van 16 km gaan rijden. Na dit klimrondje komen we terug op de pauzeplaats en kunnen we als totale groep weer naar Helmond fietsen. Het zal duidelijk zijn dat deze it langer gaat duren dan een reguliere rit. Dus we zijn later thuis van deze rit dan normaal.

Bij het vertrek rijden we via de Mortel naar Elsendorp. Na Elsendorp rijden we door twee natuurgebieden naar Sint Anthonis. Waarna we koers zetten richting het gehucht Ledeacker en vervolgens naar Rijkevoort. Om vervolgens via Beugen en Oeffelt bij Gennep de Maas over te steken. Na deze oversteek rijden we via Milsbeek over de grens met Duitsland naar Groesbeek, waar we bij Hotel de Oude Molen de rust hebben.

Het klimrondje is 16 km lang en voert vanaf Groesbeek naar het Duitse plaatsje Wyler om vandaar weer terug te keren naar Nederland. Via de Oude Kleefsebaan gaat het naar het plaatsje Beek waarna we via de Oude Hollenweg in Berg en Dal komen. Vanaf Berg en Dal gaat het over de Oude Kleefsebaan en de Zeven Heuvelenweg weer richting Groesbeek.

Na een kleine pauze bij de Oude Molen, gaan we dan aan de terugweg beginnen. Van Groesbeek rijden we door het natuurgebied De Mookerheide naar Mook om vervolgens bij Cuijk via het pont de Maas weer over te steken. Via Hap, Vianen en Wanroij komen we in Landhorst. Van daar gaat het via Venhorst en Handel naar Gemert. Vanuit Gemert rijden we dan via Beek en Donk en Aarle-Rixtel weer terug naar Helmond. We hebben er dan een lange dag met zeer gevarieerd terrein op zitten.

GPX

Berg en Dal

 

Rustplaatsen (bovenste is standaard)

Naam

Adres

Telefoonnummer

Openingstijden

Hotel de Oude Molen

Molenweg 48, 6561 AK Groesbeek

024 397 1478

Niet bekend